Kómások kezelése, terápiája

HASZNOS INFÓK  KÓMÁSOK CSALÁDTAGJAINAK

Transzterápiákkal, energiakezelésekkel, többféle alternatív módszerrel foglalkozom, amik segítenek test-lélek-szellem szintjén a blokkok, traumák feldolgozásában egyéni és csoport szinten.  Sokat olvasok magyar és külföldi szakemberektől, hallgatok nemzetközi konferenciákat interneten – folyamatosan képzem magam, hogy ebben a témában (is) a legtöbbet tudjak segíteni. A kómás hozzátartozóktól sokszor hallom, hogy nincs kihez fordulniuk, magukra vannak hagyva a nehézségeikkel és a kétségeikkel. Ezért gondoltam írok egy rövid összefoglalót, ami segíthet mind a családnak, mind a betegnek. Nem szeretnék tolakodó lenni, tényleg csak az vezérel, hogy átadjam a tapasztalatokat – hátha elfogadják. 

                A legfontosabb tény a kómában levő emberről – ami egy egészséges és tudatánál levő embernek nehezen elképzelhető – , hogy mindent hallhat és érthet – még ha csukva is van a szeme. Ezért nagyon fontos, hogy ne beszéljünk felette, róla olyan dolgokat, amik bántóak, sértőek számára. Lehetőleg az orvossal se az ágyánál beszéljük meg a részleteket. Még ha az orvosok le is mondanak róla, higgyünk a felépülésében és ezt fejezzük is ki neki. Ne felejtsük el a tudományos kísérleteket, amelyekben a hozzátartozók zárt kamrán keresztül küldték a szeretetet és imát - a betegen mérték ennek hatását, energiaszintjét. Ezek tények! 

               A kómás felépülésének kulcsa a szeretet állandó érzése és csodákat tevő ereje. A visszatért kómások visszaemlékezéseikben hangsúlyozzák, hogy ezért jöttek vissza! Fontosabb, mint a testi ápolás! Ugyanis ő a lelkével hatványozottan érez, a teste viszont sokszor még a fájdalmakra sem a megszokott módon reagál. Tehát a hozzátartozók, barátok kedvessége, figyelmessége, bátorító szavai érnek a legtöbbet és jelentik a legerősebb gyógyító erőt. Nagyon fontos tudni, hogy a kóma állapota nagyon kellemes, lebegő, időtlen, nyugodt állapot – ahonnan nem szívesen jönnek vissza a megpróbáltatások világába. Ezért olyan nehéz "visszahozni" őket!

                A kóma mögött lelki szinten olyan korábbi élethelyzet van, ahonnan a beteg elmenekült és nem oldotta meg. Bár lehet, hogy baleset érte és így került kómába – de tudjuk, hogy „nincsenek véletlenek”…Amikor kómással „beszélek”, akkor mindig megkérdezem és megkérem, hogy gondolkozzon el, hogy mitől menekült el, mi zavarta a korábbi élethelyzetében. Fontos megjegyezni, hogy a lényeg, hogy a beteg  hogyan élte meg a helyzetet – tehát lehet, hogy nem tűnt súlyosnak egy szituáció, családi kapcsolat – mégis őt emésztette, bántotta. A kóma – mint minden betegség - egy próbatétel, tanulási és fejlődési folyamat. Ez kicsit furcsán hangozhat, de gondoljunk bele, hogy mennyi mindennel kell szembenéznie a betegnek – sokszor később újratanul mozogni, beszélni. Értékeljük, hogy milyen emberfeletti erőfeszítést tesz! Bátorítsuk!! 

A kómában lebegés oka lehet az is, hogy az illető nem tudott meghalni, de már szeretne. Fogadjuk el a félelmét és kétségét…Ez a legnehezebb a hozzátartozóknak elengedni és hagyni elmenni…Ha ezt érezzük – hagyjuk, még ha nekünk nagyon nehéz is -  hiszen nem teszünk jót vele, ha itt tartjuk.  Terapeutaként soha nem akarom „meggyógyítani” a klienseimet – hiszen az igazi gyógyító a beteg maga -, hanem mindig azt hangsúlyozom, hogy segítek az ő döntésében, és én csak „szeretet-csatorna” vagyok  ebben a folyamatban.

Ha már a beteg kijött a kómából az éber szintre – ( ami sajnos még mindig nem stabil a döntése szempontjából! )  fontos, hogy mindig bátorítva legyen az újabb célok, feladatok felé. Még ha nehéz is, de állandó erőfeszítések kellenek és folyamatos dicséret mindenért! Mindig visszacsatolást kell neki adnunk és jelezni, ha nem értjük vagy nem vagyunk biztosak egy jelzésében. Ehhez a türelmes odafigyeléshez nekünk nyugodtnak, feltöltöttnek kell lennünk az ágyánál!! Nekünk kell energiát adnunk neki és nem vehetjük el az erejét a gyógyulástól.

Ha ezeket sikerül képviselni a betegnél, akkor valóban tudunk segíteni neki abban, hogy az igazi mély szeretetet megtapasztalja újra – és ez a környezet a legfontosabb neki!

Sorrendiség nélkül – amit tartsunk szem előtt vagy vizsgáljunk meg:

- Érzékszervek :látás – szemek különbsége, perifériális látás, hallás – különböző hangokra való reagálás, beszéd erőssége, ízlelés – erősebb ízek bejuttatása a szájba valamilyen eszközzel – pl. citrom, mentolos íz

- Végtagok működése – mindkét oldalon – kérjük fel szorításra, kezünk elnyomására végtagok szerint, csiklandozzuk – hogyan reagál, mi a különbség a 2 oldalon?

- Lassan beszéljünk és gyakran kérjünk visszajelzést: pislogást, kézszorítást.

- Ellenőrizzük a görcsösséget – hol jelentkezik, későbbi oldásuk...

- Gyakori masszírozás, energiakezelés

- Provokáljuk az érzelmeit, szembesüljön…, ha sír -  az oldás, vagyis haladás. Nézzük meg milyen téma érinti meg érzelmileg.

- Beszéljünk a családról, emlékekről – azonosuljon ki is ő valójában. Emlékszik-e? ( emlékezet kiesés gyakori ) Mutassunk fényképeket, meséljünk róla.

- Vizsgáljuk meg milyen élethelyzetben volt a kóma előtt – mivel nem akart régen szembesülni, vagy honnan menekült – nem feltétlenül tudatosan

- Folyamatosan érintsük a testét szeretettel, finoman, kedvesen...Mindenki nagyon szereti, ha a homlokát érintik, tartsuk kicsit ott a kezünket.Megnyugszik.

- Legyünk humorosak, könnyedek a nehéz helyzet ellenére.

- Biztatás állandóan!!!! Optimizmus és pozitív jövő kép adása – a realitások mellett – de tudjuk, hogy mindig az adott személytől függ hova jut el és milyen tempóban. Higgyünk a haladásban és az új eredményeiben – a tudományos megközelítést és eredményeket mindig túl lehet lépni, szárnyalni…

- Mindig adjuk meg a következő lépést, célt és azért naponta tegyen! Erőltessük az erőfeszítéseit szellemi-lelki-testi szinten folyamatosan – még ha fáj és kellemetlen is! Lépje túl rendszeresen adott határait!!   Utána dicséret, ill. az ágyánál meséljük el a látogatójának mivel haladt.

- Ugyan emlékeztessük hogy ki is ő, de ne várjuk el a régi embert – hiszen újjászületett, több új képessége is lesz!!!

- Saját hitünk alapvető!! Ha mi nem hiszünk, akkor hogyan tudjuk őt biztatni!!??

- Napi szinten erősítsük magunkat is testi,lelki, szellemi oldalról, hogy legyen erőnk ápolni.

Terápiám :

Energia-kezelés kvantum-érintés módszerrel, pszichoterápia, "beszélgetés" a Lelkével, családtagokkal kapcsolattartás és oldásuk... Házhoz és Kórházba is kimegyek.

Hasznos könyvek: (Mindet olvastam, nagyon sokat segítenek! )

Mennybe döngölve (Dr Jill B. Taylor ), Megjártam a Mennyországot (Dr Mary C. Neal) , A Mennyország létezik (Dr Eben Alexander ), Meghaltam, hogy önmagamra találjak ( Anita Moorjani )

MIELŐBBI GYÓGYULÁST, JÓ EGÉSZSÉGET!!

Ha  nyitott további információra, segítségre -  örömmel segítek még „mélyebben”!

Szeretettel: Bakó Eszter (20-342-8209)

www.lelekkulcs.hu,  eszterbako1965@gmail.com

 
Lélekkulcs